Behandling af børn og spædbørn

Ligesom voksne kan børn opleve gener fra kroppens muskler og led. Ofte kommer det anderledes til udtryk hos børn, der måske ikke klager over smerter, men ændrer adfærd og fysisk tilpasser sig eventuelle gener. Det kan komme til udtryk for eksempel en ændret fysisk adfærd, mindre lyst til aktiv leg eller hovedpine.

 

Sådanne gener kan komme fra ulykker, fald eller gentagen ensidig belastning, f.eks. brug af computer eller tablet. Børn kommer sig oftest helt af sig selv efter mindre ulykker, men hvis barnet ændrer fysisk adfærd eller klager over gener, er det god ide at få barnet undersøgt hos en kiropraktor.

 

Kiropraktisk behandling af børn foregår med blid manuel behandling og vejledning i øvelser og fysisk aktivitet.

Kiropraktik til spædbørn

Forældre henvender sig ofte med deres baby hos en kiropraktor hvis der er:

  • Favoritside

  • Vil ikke ligge på maven

  • Skævt kranie

  • Vil ikke ligge på ryggen

  • Vil kun tage det ene bryst

  • Bananform

  • Utrøstelig gråd (kolik)

  • Vil ikke kravle

  • Græder ved af- eller påklædning

Hvis du kan genkende et af de ovenstående punkter, er du velkommen til at booke en tid til en forundersøgelse, så finder vi gennem samtale og grundig undersøgelse ud af, om dit barn vil have gavn af en baby behandling hos en kiropraktor.

 

Årsagen til at ovenstående problematikker kan opstå er mange, men ofte bliver barnet udsat for tryk eller træk under fødslen, særligt hvis det har været meget hurtigt eller meget langvarig fødsel. Hvis barnet bliver taget ved kejsersnit eller med kop, kan barnet opleve en ekstra fysisk belastning ved fødslen.

Kiropraktik til spædbørn

Kiropraktor til baby – Praktisk info

En baby-behandling hos en kiropraktor foregår ved hjælp af blide tryk med fingerspidserne og er langt blidere end den behandling voksne modtager. Ved hjælp af tryk mod led og muskler, kan barnet hjælpes af med spændinger og nedsat bevægelighed og genvinde sin normale funktion.

 

Efter behandling hos en kiropraktor reagerer babyer ofte hurtigere end voksne og som regel kan man spore bedring indenfor de første par behandlinger. Som regel skal et lille barn kun have 2-5 behandlinger fordelt over cirka 3 uger. Det er en god ide at barnet er mæt og har fået en tør ble inden undersøgelse og behandling. Medbring også gerne en stofble, sut og eventuelt et stykke legetøj eller en bamse.

 

Kolik er en bred betegnelse og anvendes hvis barnet græder mere end 3 timer om dagen, i mere end 3 dage om ugen, i over 3 uger, uden at man har fundet en sygdomsmæssig årsag. Det kan altså både skyldes mavekneb, men også gener fra muskler og led.