Behandling af hovedpine

Lider du af hovedpine, kan et besøg hos en kiropraktor få afdækket årsagen til hovedpinen og oftest også lindre eller behandle den. Der findes flere typer af hovedpine, nedenfor ses de tre hyppigste:

 

  • Spændingshovedpine

  • Nakkehovedpine

  • Migræne

Hovedpine & migræne behandling hos Kiropraktisk Klinik Frederiksberg

Klinikken tilbyder behandling af forskellige typer hovedpine. Behandlingen målrettes afhængig af hvilken type hovedpine du lider af og sikrer på den måde optimale og effektive resultater.

 

Spændingshovedpine kendetegnes ved en strammende og trykkende hovedpine, der som regel sidder på begge sider af hovedet og ofte trækker fra nakken og frem mod ansigt eller pande. Den kan ofte give trykken bag øjnene og i sværere tilfælde give svimmelhed og kvalme.

 

Nakkehovedpine (cervicogen hovedpine) er ofte af mere jagende karakter og den sidder som regel kun i den ene side af baghovedet eller omkring det ene øje.

 

Fælles for begge typer hovedpine er, at de kan stamme fra spændte og stramme muskler og led i nakke, kæbe, skuldre og brystryg. Hovedpinerne kan ofte afhjælpes ved forskellige behandlingsteknikker samt instruktion og vejledning i ergonomi og øvelser.

Behandling af migræne Frederiksberg

 

Migræne er en særskilt type af hovedpine som karakteriseres ved svære smerter som ofte ledsages af lys- og lydfølsomhed samt synsforstyrrelser, kvalme og opkast. Et migræneanfald varer som regel 4-72 timer og har ofte stor indflydelse på hverdag og arbejdsliv.

 

Migræne kan være med eller uden aura og for nogle kvinder er den forbundet med menstruationscyklussen.

 

Mange migræner udløses eller forværres af øvrige faktorer som spændinger fra nakke og ryg, samt livsstilsfaktorer som stress, søvnmangel, koffein eller rødvin. Da migrænen i sig selv er en neurologisk lidelse kan hverken kiropraktisk eller fysioterapeutisk behandling kurere den, MEN ofte kan reduktion af spændinger fra øvre ryg og nakke, reducerer sværhedsgraden og hyppigheden af migræneanfaldene. Det kan derfor være relevant at besøge en kiropraktor for at undersøge behandlingsmulighederne af din migræne.