Behandling af rygsmerter

Tusindvis af danskere oplever hvert år rygsmerter. Faktisk går de færreste af os gennem livet uden at opleve smerter fra nakke, brystryg eller lænd. For mange koster det sygedage på jobbet, livsglæde og funktionsnedsættelse.

Specialiseret behandling af rygsmerter

En kiropraktor er specialist i udredning og behandling af akutte og kroniske muskel- og ledsmerter fra hele kroppen og kan hjælpe dig videre samt give dig de bedste redskaber til at håndtere netop din situation. Kiropraktisk rygbehandling består blandt andet af manuel behandling, triggerpunktbehandling og dry needling (en form for akupunktur) af spændte og ømme muskler, samt råd og vejledning om træning, fysisk aktivitet og smertehåndtering.

 

Selv spædbørn kan opleve gener fra nakke og ryg. Det kommer oftest til udtryk som hyppig gråd, ringe evne til at ligge på maven eller et skævt baghoved Spædbørn behandles med yderst blide teknikker og forældrene modtager råd og vejledning om håndtering og øvelser. Du kan læse mere om behandling af børn og spædbørn her.

Ondt i ryggen? Få hjælp hos Kiropraktisk Klinik Frederiksberg

Kiropraktisk Klinik Frederiksberg tilbyder målrettet behandling af rygsmerter. Med den rette behandling samt råd og vejledning om f.eks. ergonomi og træning, kan du genvinde normal funktion og opnå smertelindring.

 

Kiropraktisk Klinik Frederiksberg tager imod patienter i alle aldre, hverdagsmotionister såvel som professionelle sportsfolk. Alle som ønsker vurdering af akutte såvel som kroniske rygsmerter kan kontakte klinikken.

Brystrygsmerter

Smerter fra den midterste del af ryggen, også kaldet brystryggen, er meget almindelige. Det kan skyldes gentagne belastninger, tunge løft eller efter et mindre traume. Da ribbenene i dette område hæfter på rygsøjlen, er det ikke ualmindeligt, at der sammen med smerter i brystryggen også opstår jag ved dyb vejrtrækning eller fornemmelse af et tryk på ribbenene.

 

Det er som altid vigtigt at holde sig fysisk aktiv, også selvom det kan provokere let forværring af smerterne. Det er vigtigt altid at søge undersøgelse hos en autoriseret fagperson (læge, fysioterapeut eller kiropraktor) inden man får behandling af rygsmerterne, da årsagerne kan være mange og det er vigtigt at få stillet den rigtige diagnose inden behandling.

Lændesmerter

Lændesmerter er yderst almindelige og faktisk oplever omkring 80% af befolkningen lændesmerter en eller flere gange gennem livet. Lændesmerter er ofte årsag til sygefravær, nedsat produktivitet på jobbet og nedsat livskvalitet. Det er derfor vigtigt at tage hånd om problemet og søge behandling.

 

Træning viser sig generelt at være effektivt både på akutte og kroniske rygsmerter, men manuel behandling (som den behandling du får hos kiropraktoren) kan både supplere træning eller stå alene som behandlingsform. Det er derfor vigtigt, at tiltagene under behandlingen tilpasses netop din situation og formåen.

 

Årsagen til lændesmerter kan være mange og somme tider opleves udstråling til benene sammen med lændesmerter. Det er ikke ensbetydende med, at smerterne udløses af en diskusprolaps eller irritation af iskiasnerven, så det er vigtigt at få en grundig undersøgelse af problemet. Kiropraktoren er ekspert i udredning af muskel- og ledsmerter og er derfor et oplagt sted at starte, hvis du har smerter i lænden du gerne vil af med.